راهنمای خرید بخاری گازی

کشور ما همانطور که تابستان های گرمي دارد ، زمستان های سردی نيز دارد. می توان گفت که در اکثر مناطق کشور ، بدون بخاري و وسايل گرمايشي مناسب نمي توان زمستان ها را به سر برد. وسايل گرمايشي مختلفي وجود دارند که مي توانيد از آن ها براي گرمايش خانه يا محل کار خود استفاده کنيد. از بخاري هاي برقي ( هيتر ها ) گرفته تا بخاري هاي گازي و نفتي . بخاري هاي نفتي با توجه به در دسترس نبودن نفت و همچنين توليد آلاينده فراوان امروزه به ندرت مورد استفاده قرار مي گيرند. در مورد بخاري هاي برقي نيز مي توان گفت که اگرچه منبع انرژي آن ها يعني برق در هر جا وجود دارد اما با توجه به نياز به روشن بودن دائمي بخاري ، هزينه هاي زيادي را بابت قبض برق متحمل خواهید شد. از اين بين مي توان گفت که بخاري هاي گازي ، علاوه بر در دسترس بودن سوخت مصرفي (گاز شهري) ، بسيار نسبت به انواع برقي به صرفه تر هستند. بخاري هاي گازي امروزه بسيار مورد استفاده قرار مي گيرند و به وفور در بازار يافت مي شوند. اين بخاري ها در انواع و اندازه هاي مختلفي توليد و روانه بازار شده اند. در مقاله زير قصد داريم راهنماي خريد بخاري گازي را به شما ارائه کنيم . چنانچه شما قصد خريد يک بخاري گازي را داريد تا پايان اين مطلب با ما همراه باشيد.
بخاري هاي گازي از جنبه هاي مختلفي مورد بررسي قرا مي گيرند از جمله : نوع بخاري ، محل نصب ، قدرت حرارتي ، مصرف انرژي و ساير قابليت ها . اين موارد را در ادامه با يکديگر بررسي مي کنيم.
نوع بخاري گازي
بخاري هاي گازي به دو دسته با دودکش و بدون دودکش تقسيم مي شوند.
همانطور که مي دانيد ، دود از نشانه های آتش است. هر شعله آتش در حال سوختن ، قطعا داراي دود است اما ممکن است دود در بعضي از موارد به خاطر سوختن ناقص مواد سوختني ، به رنگ سياه يا خاکستري درآيد. در صورت رسيدن اکسيژن کافي به مواد سوختني در هنگام سوختن ، باز هم دود توليد مي شود اما اين دود بي رنگ است. بخاري هاي داراي دودکش ، کربن دي اکسيد و گاهي گاز خطرناک کربن مونوکسيد را از طريق دودکش به بيرون مي فرستند. در نظر داشته باشيد که بخاري هاي بدون دودکش صرفا مختص مکان هايي هستند که سيستم تهويه مناسبي دارند مانند سالن ها و مکان هاي بزرگ . اينکه گفته مي شود اين بخاري ها به دودکش نيازي ندارند به اين معنا نيست که دودي توليد نمي کنند ، همانگونه که پيش از اين نيز گفتيم ، هر شعله اي دود دارد اما ممکن است بي رنگ و يا با رنگ باشد. در نتيجه دود توليدي اين بخاري ها در مقايسه با فضاي بزرگ سالن ناچيز است و همان مقدار هم از طريق سيستم تهويه به بيرون منتقل مي شود. پس توصيه اکيد ما به شما اين است که اگر بخاري گازي را جهت استفاده در منزل خود خريداري مي کنيد ، حتما و حتما بخاری دارای دودکش را انتخاب کنيد.
محل نصب
بخاري ها از نظر محل نصب به دود دسته بخاري هاي ديواري و بخاري هاي زميني تقسيم مي شوند. بخاري هاي زميني ، روي زمين قرار مي گيرند و فضايي را متناسب با اندازه خود اشغال مي کنند . بخاري هاي ديواري ، روي ديوار نصب مي شوند و با توجه به فضاي کمي که اشغال مي کنند ، براي نصب در مکان هاي کوچک بسيار مناسب اند. بخاري هاي زميني قابليت حمل و نقل آسان تري نسبت به نوع ديواري دارند و با توجه به اينکه بخاري هاي ديواري روي ديوار نصب مي شوند ، جابجايي آن ها با پايان زمستان مي تواند برايتان کمي دردسر ايجاد کند. بخاري هاي ديواري اغلب کوچک هستند و حداکثر قدرت حرارتي آن 7000 کيلو کالری مي باشد.
قدرت حرارتي
قدرت حرارتي ، بيان کننده قدرت بخاري در توليد گرماست. هرچه قدرت حرارتي بخاري بيشتر باشد ، گرماي بيشتري را مي تواند توليد کند. قدرت حرارتي بخاري بر حسب کيلو کالري در ساعت ( kcal/h ) اندازه گيري و بيان مي شود. قدرت حرارتي بخاري هاي گازي مقادير مختلقي را مي تواند داشته باشد ، از جمله 4، 7، 8، 10، 12، 14 کيلو کالري در ساعت. در نظر داشته باشيد که حتما بايد قدرت حرارتي را بر اساس ابعاد جايی که مي خواهيد بخاري را در آن نصب کنيد انتخاب نماييد. چنانچه يک بخاري با قدرت حرارتي بالا براي مکاني کوچک استفاده کنيد ، علاوه بر افزايش شديد گرما در محيط ، انرژی زیادی نيز تلف مي شود. همچنين يک بخاري گازي کوچک نمي تواند پاسخگوي يک مکان بزرگ باشد و استفاده از آن در اين حالت عملا بی فايده است.
چگونه قدرت حرارتي متناسب با فضا های مختلف را پيدا کنيم ؟
اين سوالي است که قطعا برای شما پيش آمده است. با استفاده از يک روش ساده و با یک محاسبه رياضي مي توانيد قدرت حرارتي بخاري مورد نظر را متناسب با محل استفاده تان تعيين کنيد. در اين روش شما بايد ابتدا توان حرارتي بخاري مورد نظر را بر عدد 24 تقسيم کنيد ( مقدار عددي 1). سپس متراژ محيط را بر حسب متر مربع بدست آوريد و در عدد 3 ضرب کنيد ( مقدار عددي 2 ) . سپس مقادير عددي 1 و 2 را با هم مقايسه کنيد. چنانچه اختلاف اين دو مقدار عددي ناچيز باشد آن بخاري براي محيط شما مناسب است. مثلا فرض کنيد که متراژ محيط شما 110 متر است. 110 ضرب در 3 مي شود 330. حال تصور کنيد که قصد داريم يک بخاري با توان حرارتي 8000 کيلوکالري را در محيط استفاده کنيم. 8000 تقسيم بر 24 مي شود 333 . همانگونه که مي بينيد 333 با 330 اختلاف چنداني ندارد ، لذا مي توان گفت که اين بخاري براي فضاي شما مناسب است.
مصرف انرژي
بخاري هاي گازي از گاز شهري به عنوان منبع تامين حرارت استفاده مي کنند. همانطور که مي دانيد ، اين بخاري ها لازم است که تمام طول شبانه روز روشن باشند . در نتيجه استفاده از گازشهري در آن ها به طور مداوم وجود دارد. اين استفاده دائمي از گاز ، مي تواند هزينه هاي زيادي بر روي قبض گاز شما اعمال کند. لذا لازم است تا بخاري مورد نظر داراي حداکثر بازدهي و حداقل اتلاف باشد. براي پي بردن به اين مسئله مي توانيد به برچسب مصرف انرژي بخاري مورد نظرتان مراجعه کنيد. هرچه رده مصرف انرژي بخاري بالاتر باشد ، مصرف پايين تر و بازدهي بيشتري را خواهد داشت.
ساير قابليت ها
ODS ( سيستم کنترل اکسيژن محيط ): اين سيستم در صورت عدم خروج گاز مونواکسيدکربن از بخاري و کاهش اکسيژن موجود در محيط به کمتر از حدّ استاندارد ، به طور خودکار بخاري را خاموش مي کند.
ترموکوپل : در صورتي که شعله به هر دليلي به طور خودکار خاموش شود (مثلا در اثر قطع و وصل گاز) ، اين سيستم جريان گاز را قطع مي کند.
گاورنر (Governor) : اين سيستم وظيفه تنظيم فشار گاز ورودي را بر عهده دارد و در هنگام تغيير فشار از خاموش شدن بخاری جلوگيري مي کند.
قيمت
عوامل فراواني در تعيين قيمت بخاري هاي گازي موثرند مانند شرکت سازنده ، نوع بخاري ، قدرت حرارتي و … . به طور کلي مي توان گفت که قيمت بخاري هاي گازي در بازار ايران مقداری بين 200 هزار تومان تا 7 ميليون تومان است.
در نظر داشته باشيد که استفاده از بخاری های بدون دوکش براي مکان هايی مانند حمام ها ، سرويس هاي بهداشتي و اتاق خواب ها ممنوع است. همانگونه که پيش از اين نيز گفتيم عمده استفاده اين بخاری ها براي مکان هاي داراي سيستم تهويه مناسب است. سعي کنيد پيش از خريد حتما توان حرارتي متناسب با محيط خود را اندازه گيري کنيد. همچنين در هنگام خريد به مواردي مانند قابليت های ايمنی و ميزان مصرف انرژي بخاري توجه داشته باشيد.
[kkstarratings]