نکات و راهنمای خرید اینترنتی ساعت های هوشمند
راهنمای خرید ساعت های هوشمند
با پيشرفت تکنولوژی ، وسايل الکترونيکی مختلفي ساخته شده است که هرکدام از اين وسايل کاربرد ها و مزيت هاي خاص خود را دارند و مي توانند در زمينه هاي مختلف به آسان تر شدن کارهای شما کمک کنند. هوشمند سازي يکي از راه هايي است که موجب مي شود بسياري از فعاليت هاي روزمره توسط دستگاه هاي الکترونيکي به راحتي انجام شود. هوشمند سازي در بسياري از وسايل الکترونيکي راه يافته است به گونه اي که امروزه تلويزيون هاي هوشمند ، يخچال هاي هوشمند و دیگر دستگاه های هوشمند را به وفور در بازار مشاهده مي کنيم. ساعت ها نيز از اين قاعده مستثني نيستند و مدتي است که ساعت هاي هوشمند نيز در بازار رواج يافته اند و طرفداران زیادی را پیدا کرده اند. ساده ترين کاري که اين ساعت ها ، انجام مي دهند نمايش ساعت است و عمدتا قابليت هايي بسيار فراتر از يک ساعت دارند. شايد شما هم تا کنون به فکر خريد يک ساعت هوشمند افتاده باشيد. ما در اين مقاله ، توضيحات جامعي در رابطه با ساعت هاي هوشمند به شما ارائه مي کنيم تا شما را در خريد يک ساعت هوشمند مناسب راهنمايي کنيم .
ساعت هاي هوشمند داراي مشخصه هاي مختلفي هستند که عبارتند از : سيستم عامل ، صفحه نمايش ، ابعاد ، وزن ، امکانات ارتباطي ، دوربين ، حافظه ، جنس بند و بدنه ، حسگر ها ، باتري و ساير قابليت ها.
بریا خرید یک ساعت هوشمند مناسب لازم است تا این مشخصات را بشناسید و بر اساس آن ها یک ساعت هوشمند مناسب خریداری کنید. ما به طور جداگانه به بررسی تک تک این مشخصه ها می پردازیم.
سيستم عامل
ساعت های هوشمند از سیستم عامل های مختلفی بهره می گیرند که ما آن ها را به شما معرفی می کنیم.
1- Android wear : اين پلتفرم توسط شرکت گوگل و برپايه سيستم عامل اندرويد نوشته شده است . شرکت هايي مانند ال جي ، موتورولا ، ، هواوي و …. اين سيستم عامل را استفاده کرده اند . Android wear اپليکيشن هاي خاص خود را دارد و تعداد زیادی از این اپلیکیشن ها برای ساعت های هوشمند دارای سیستم عامل Android wear طراحی شده است.
2- Watch OS : اين سيستم عامل که توسط شرکت اپل ساخته شده است در ساعت هاي هوشمند اين شرکت استفاده شده است . این پلتفرم تنها با گوشی های اين شرکت یعنی گوشی های دارای سیستم عامل IOS سازگاري دارد. حدود 4000 اپليکيشن براي اين پلتفرم ساخته شده است.
3-Tizen : سيستم عامل اختصاصي شرکت سامسونگ براي ساعت هاي هوشمند اين شرکت Tizen نام دارد. سیستم عامل تایزن در واقع در ادامه سیستم عامل شکست خورده سامسونگ یعنی سیستم عامل بادا طراحی شده است.
4- Pebble : اين سيستم عامل مختص ساعت هاي هوشمند شرکت Pebble است.
صفحه نمايش
در ساعت هاي هوشمند صفحه نمايش هاي مختلفي به کار رفته است . صفحه نمايش برخي از ساعت هاي هوشمند گرد ، برخي ديگر مربعي و برخي نيز مستطیلی خميده است. اندازه اين صفحه نمايش ها معمولا بين 1 تا 2 اينچ است. تکنولوژي نمايشگر هاي شرکت سامسونگ معمولا AMOLED و شرکت Pebble نوعي صفحه نمايش به نام e-paper است. صفحه نمايش هاي OLED و AMOLED رنگي هستند و کيفيت بسيار خوبي دارند. e-paper معمولا سياه و سفيد اند و مصرف انرژي پاييني دارند. صفحه نمايش IPS نيز از ديگر صفحه نمايش هاي رايج در ساعت های هوشمند است.
ابعاد
ابعاد ساعت هوشمند يکي ديگر از مواردي است که در هنگام خريد بايد در نظر داشته باشيد . بزرگ یا کوچک بودن ساعت های هوشمند ، عدم سهولت در استفاده را سبب می شود. طول ساعت هاي هوشمند معمولا بين 35 تا 55 ميليمتر ، عرض آن ها بين 30 تا 50 ميليمتر و ارتفاع آن ها بين 8 تا 12 ميليمتر است.
وزن
يکي ديگر از فاکتور هاي مهم در خريد ساعت هاي هوشمند وزن آن است . وزن ساعت هاي هوشمند بايد به گونه اي باشد تا شما را در استفاده درازمدت خسته نکند. البته بايد گفت که ساعت هاي هوشمند وزن زيادي ندارند و وزن اين ساعت ها معمولا بين 50 تا 90 گرم است.
امکانات ارتباطي
1- شبکه تلفن همراه
برخي از ساعت هاي هوشمند قابليت نصب سيم کارت ( ميکروسيم يا نانو سيم ) و برقراري تماس را دارند . همچنين مي توان با آنها پيامک ارسال کرد. پشتيباني از شبکه 3G نيز قابليتي است که برخي از ساعت هاي هوشمند از آن بهره مي برند.
2- بلوتوث
بلوتوث قابليتي است که در اکثر دستگاه هاي ديجيتالي وجود دارد. ساعت هاي هوشمند نيز از بلوتوث براي انتقال فايل ها و اتصال به گوشي هاي هوشمند به منظور دريافت اعلان ها و برقراري تماس و … استفاده مي کنند.
3 – وايفاي
برخي از ساعت هاي هوشمند قابليت اتصال به وايفاي را دارند که از آن به منظور اتصال به اينترنت استفاده مي کنند.
4- GPS
مکان يابي يکي از قابليت هاي مهم ساعت هاي هوشمند است و بيشتر اين ساعت ها داراي سيستم مکان ياب يا GPS هستند.
دوربين
دوربين ساعت هاي هوشمند معمولا کيفيت بالايي ندارد و در حد 5 و 2 مگاپيکسل و کمتر است . با توجه به ابعاد کوچک اين ساعت ها نمي توان انتظار داشت که يکي از اين ساعت ها دوربيني 16 مگاپيکسلي داشته باشد. هرچند ممکن است با پيشرفت تکنولوژي ، امکان نصب دوربين با کيفيت تر بر اين ساعت ها ميسر شود.
حافظه
حافظه داخلي ساعت هاي هوشمند معمولا در حد 1 ، 2 و 4 گيگابايت است و بعضي از آن ها قابليت نصب کارت حافظه را دارا هستند. از اين حافظه مي توانيد براي ذخيره آهنگ ها ، فيلم ها ، تصاوير و برنامه ها استفاده کنيد.
پردازنده و RAM
پردازنده ساعت هاي هوشمند ، وظيفه پردازش اطلاعات و برنامه هاي نصب شده روي آن را بر عهده دارند. اين پردازنده حدکثر 4 هسته ای است و فرکانس آن بين چند صد مگاهرتز تا حدود 1 گيگاهرتز است. حافظه RAM اين ساعت ها معمولا در حدود 512 و 256 مگابايت است که سرعت انجام فعاليت ها به آن بستگي دارد.
جنس بند و بدنه
بدنه ساعت هاي هوشمند را معمولا از فلز (استيل) يا پلاستيک مي سازند.البته بدنه برخي از ساعت ها را نيز با تلفيفی از اين دو ماده مي سازند. بدنه استيلي مقاومت بيشتري در برابر خط و خش و ضربه نسبت به بدنه پلاستيکي دارد. جنس بنده ساعت ها معمولا چرمي ، سيليکوني و استيل است. بند استيل معمولا در ساعت هايي که بدنه استيل دارند استفاده مي شود. برخي از ساعت ها قابليت تعويض بند دارند و به راحتي مي تواني بندي با جنس و رنگ دلخواه را براي ساعت خود خريداري کنيد.
کنترل ساعت
بعضي از ساعت هاي هوشمند ، علاوه بر صفحه نمايش لمسي ، داراي چند دکمه براي کنترل ساعت هستند. هرچند که شرکت هاي سازنده اين ساعت ها تلاش مي کنند تا وابستگي ساعت ها را به دکمه هاي بيروني کمتر کنند.
حسگر ها
برخي از ساعت هاي هوشمند داراي حسگر هاي شتاب سنج، دماسنج ، ارتفاع سنج ، فشار سنج ، قطب نما ، حسگر ضربان قلب و … هستند که هرکدام قابليت ويژه اي را متناسب با نوع آن در اختيار شما قرار مي دهند.
باتري
باتري ساعت هاي هوشمند را مي توان از مهمترين ويژگي هاي آن ها برشمرد . ظرفيت باتري اين ساعت ها در واقع بيان کننده اين موضوع است که اين ساعت چه مدتي را مي تواند بدون اتصال به برق ، روشن بماند. باتري اين ساعت ها معمولا بين 100 تا 400 ميلي آمپر ساعت است. برخي از آنها تا يک هفته نيز مي توانند بدون نياز به شارژ مجدد روشن بمانند.
ساير قابليت ها
قابليت ضد آب : با توجه به اينکه گجت هاي پوشيدني را مي توان در همه جا و همه شرايط به همراه داشت ، برخي از ساعت هاي هوشمند داراي قابليت ضد آب هستند و به شما اين امکان را مي دهند تا در مکان هاي مرطوب از آن ها استفاده کنيد.
گام شمار : يکي ديگر از ويژگي هاي ساعت هاي هوشمند ، شمردن تعداد قدم هاي شماست. اين قابليت به خصوص براي ورزشکاران ، بسيار کاربردي است.
نمايش نوتيفيکيشن ها : يکي از قابليت هاي مهم و کاربردي ساعت هاي هوشمند نمايش نوتيفيکيشن ها يا همان اعلان هاي تلفن همراه بر روي ساعت است. با استفاده از اين قابليت شما مي توانيد با اتصال تلفن همراه خود به ساعت ، اعلان هاي گوشي را روي ساعت مشاهده کنيد.
دیگر قابلیت های مبتنی بر سنسور ها : هر کدام از سنسور های به کار رفته در ساعت های هوشمند ، قابلیتی را در اختیار شما قرار می دهند به عنوان مثال ، با استفاده از سنسور ضربان قلب می توانید تعداد ضربان های قلب خود در هر دقیقه را اندازه گیری کنید. همچنین سنسور دماسنج امکان اندازه گیری دما را به شما می دهد.
اصلی ترین دلیلی که می تواند شما را به خرید یک ساعت هوشمند ترغیب کند ، علاقه شما به این ساعت ها است. این ساعت ها قیمت های متفاوتی دارند و گستره این قیمت را می توان از 400 هزارتومان تا چند میلیون تومان بیان کرد. اگر قصد خرید یک ساعت هوشمند را دارید ، ابتدا میزان بودجه خود و همچنین ، امکانات مورد نیاز خود را مشخص کنید و سپس اقدام به خرید یک ساعت هوشمند کنید.
[kkstarratings]